Stor stark och omtyckt…

Vi får under kommunfullmäktigegrupp i måndags veta några intressanta saker.  Åke säger att man kanske ska överväga att införa majoritetsstyrelse där det parti som får mest röster bildar majoritet och tar alla platser i styrelser och nämnder. Det skulle innebära att det bara ska vara det största partiet som styr. Frågan är om inte Vilhelmina redan infört detta system?

Vi får även veta att kommunen ska vara stor stark och omtyckt vilket var ett argument för att kommunen ska erbjuda rörmokartjänster när det är stopp i ett avlopp då kommunen ryckt ut vid en vattenläcka eller ett avloppsstopp och upptäcker att problemet ligger hos husägaren.   Det handlar då om att kommunen ska konkurrera med småföretagen om denna typ av tjänster.  Även då det gäller IT så tycker ledande S politiker att kommunen ska sälja tjänster i konkurrens med de lokala företagen.
 
Stor, stark och omtyckt kan bli ett hårt slag mot småföretagen lokalt. De små företagen behöver kommunen som kund för att få tillräckligt med kunder för att överleva och kunna driva företag som både ger service till privata kunder, offentliga kunder och kommunen.
 
Det kommer fler centralsitiska och socialistiska förslag som att lägga ner kommunal verksamhet i byar och centralisera den till Vilhelmina tätort som att lägga ner byskolor.
 
Jag tycker det är förfärligt att kommunala företrädare 2012 driver denna linje i sann socialistisk/kommunistisk anda som går tvärt emot alla gällande diskurser, teorier,  tillväx och utvecklinsteser.
 
En ålderdomlig politik som borde ha grävts ner för länge sen.  Jag ser med farhåga på utvecklingen om vi ska bygga en kommuns så stor så att den sväljer allt.
 
Jag som inte är socialist har en helt annan världsbild!

2 kommentarer

  1. Christine Svensson

    Jag ryser Maria. Är det så här vi skall locka företagare till kommunen? Är det så här vi ska göra för att fler lokaler i centrum ska stå tomma? Ingen vågar ju satsa om det är så här det ska tänkas och tyckas.

  2. Omsen

    Hur ska detta då finasieras?
    Skattekronorna måste komma in från ”nån” för att hålla den kommunala ”servicenäringen” igång?

    Tanken kan väl ändå inte ha varit ett styre mot att alla anställda ska vara inom kommun och landsting?
    Vad händer då med de man inte tänkt anställa, ska de flytta till en annan kommun?

    Vad ska vi Vilhelminabor kämpa för när patriarkatet ska styra och ”kan själv”?

    Synd om den som tror sig om så mycket!
    Rent av tragiskt att ens synen finns kvar i dagens Sverige 2012.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.