Reality bites back!

Nu har verkligheten hunnit ikapp S då det gäller hur mycket politikerna får kosta. Nu ser det ut som om S  kommer med ett av Alliansens tidigare förslag som vi drev då det handlade om att ha gruppmöten på kvällar och inte som S ville, på dagtid. Vi ville att gruppmöten inför kommunfullmäktige skulle vara på kvällstid för att inte behöva betala ut pengar för förlorad arbetsförtjänst. Och för att få effektiva möten. En annan fråga är om det är rimligt att ledamöter från byarna inte ska vara tvungna att samåka. Idag går det många bilar från fjälldalarna med en politiker i varje. Här kan kommunen spara pengar, vi ser hellre pengar till förskolor än pengar till politiker.

6 kommentarer

  1. Isak

    Apropå att spara pengar. Fru Kristoffersson reseskildring-
    ar har fyllt många bloggar. Än är det uppdrag för regionen,
    än är det för kommunen, än är det för partiet. Att hålla
    reda vem som skall betala kan inte vara helt rätt. Att åka
    som en skottspole land och rike runt verkar ju vara lite
    överkurs. Med modern teknik skulle man utan tvekan kunna
    minimera kostnaderna. Sen måste det vara problem i många
    organisationer när det är samma människor som åker runt
    och sitter på olika stolar. Vet inte hur många tusentals
    kronor Fru Kristoffersson reser för varje år men nog
    skulle det täcka kostnaderna för dom förtroendevaldas
    resor i Vilhelmina gott och väl.

  2. Maria Kristoffersson

    Jag håller med dig om att den digitala agendan som satts för Sverige kommer att ge fler digitala möten, spara resande och klimatutsläpp. I mitt jobb så har vi väldigt många digitala möten och telefonmöten, annars skulle det bli ohanterbart att jobba över hela landet, bo i Vilhelmina och ha kontor på tre olika ställen. Men ibland kräver jobbet att man är fysiskt närvarande. Mina resor bekostas av Centerpartiets riksorganisation där jag är anställd.

    Jag reser inte på regionens eller kommunens pengar.

    Jag tror att små kommuner skulle kunna tjäna en hel del på att samornda transporter både in och ut i kommunen. Ett första steg måste vara samåkning till gemensamma möten, det borde vara det mest naturliga.

  3. Kristina Norman

    Det kan det kanske vara, men det säger ju ingenting om huruvida man har tagit ansvar och samåkt när så har varit möjligt, som du i din blogg antyder att man inte har skulle ha gjort.

  4. Utflyttad

    Jag tänker att ansvariga skolpolitiker går i gamla fotspår. Byt ut med yngre och idéríkare personer. Mera driv bakom dem som styr i kommunen. Tror att personer fastnar i gammalt tänk, även om det är fel banor man hamnat i. Tvivlar att det råkar vara fel lättja på ”alla” elever.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.