Hemmaplansfrågor….

 

Landsbygden är vår hemma plan och där måste vi jobba bättre än vi gjort hitintills!
Jag har varit med på en dag där vi pratat om hur vi blir ännu starkare i de frågor som berör landsbygd. Vi har ett traditionellt ansvar att jobba med landsbygdsfrågorna där vi ska bli bättre på att knyta samman land och stad i alla våra frågor och landsbygdssäkra alla beslut som tas. Vi ska knyta ihop politiken från den lokala, regionala till den nationella nivån och bli bättre på att berätta vad vi gör och vad vi vill.
Landsbygdsfrågor är inte en sakpolitisk fråga utan det är ett perspektiv som går genom alla politikområden, vi anser att landsbygdsfrågor ska mainstreamas genom alla politiska beslut precis som jämställdhet.
Centerpartiet har varit garant för landsbygdssverige och idag när många landsbygdskommuner har det oerhört tufft utifrån demografi, globalisering och serviceutarmning. Vi som parti är det enda partiet som ställer sig i fören för att lyfta dessa frågor. Människor på landsbygden ska känna att vi ser dem och deras frågor och vi ska bli bättre på att kommunicera vad vi verkligen gör.  Det förväntas av människor att Centerpartiet lyfter frågorna tydligare och finner lösningarna på utmaningarna. Vi ska leva upp till ambitionen att hela Sverige ska leva och utarmningen ska stoppas och då krävs reella och verkliga förslag.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.