Köp Svensk mat…eller??

Skogslandet är så mycket mer än virke, det är både biomassa, kläder och biodiesel och allt annat som vi kan göra av skogen.  Eskil pratar, vid ett möte jag var med på, sig varm om hur skogen kan bli ett värde som skapar värden för världen. Skogen är mer värd än vad vi själva ser idag. Men världens er värdet..

Han pratar även om Matlandet Sverige där vi kan skapa jobb och tillväxt i hela landet kopplat både till turism men även mot nya sätt att tänka då det gäller mat. Vi behöver fler människor som producerar mat och vi måste få fler som jobbar med förädling av mat.
 
Idag producerar vi 48% av det nötkött vi äter upp. Ska vi äte mer Svenskt så måste vi producera mera, alternativet är att äta mindre kött. Men vill vi det nu när grillsäsongen närmar sig??
 
Regelverket runt de som ska producera mat är horribla och måste minska. De som bidrar till att skapa mat måste få bättre villkor, både regelmässigt och lönsamhetsmässigt.
 
Kineser köper nu in jordbruksmark i vårt land och vi måste fundera på hur vi själva kan agera för att se till att vi kan köpa svenskt i framtiden…Vad tycker du??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.