Doroteaupproret fick vingar..

Igårkväll var hela Alliansens landstingsgrupp i Dorotea för att träffa medborgare. Mötet var välbesökt då mer än 10% av kommunens befolkning kom till mötet. Det finns ett starkt folkligt uppror mot Socialdemokraterna och Miljöpartiets besparingar i Landstinget i Väserbotten.

Liknande förslag drivs av Socialdemokraterna i Norrbotten och sprider sig även ner i de kommunala majoritetera som styrs av S. Centralisering och stordrift är ledorden i denna politik. En förödande politik för landsbygden och de små kommunerna. Ju mindre pengar det finns ju starkare driver de på centraliseringen, lägger ner skolor i byarna, drar undan benen för företag och små butiker och drar ner på hemtjänst i byar.

Det är väldigt starkt jobbat av Doroteaborna som verkligen sätter sig upp mot makten och visar att alla mäniskor har rätt till vård än om man bor i en glest befolkad kommun i inlandet.

Du kan skriva under en lista på nätet via denna länk. http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6292

För att ditt namn ska räknas för en folkomröstning så måste den vara på en av de listor som ska läggas ut. Det är också krav på att man måste vara mantalsskriven i Västerbottens län och att man skall vara 18 år. Jag kommer att ta hand om en lista i Vilhelmina, så vill du skriva under, hör av dig.

En kommentar

  1. Ingrid Oscarsson

    Hej Maria.

    Tack för Dina positiva ord. Jag vill i alla fall tillrättalägga en sak för läsare av Din blogg.

    Det är INTE på listan namninsamling.se, som man skall skriva på för FOLKINITIATIVET för folkomröstning. Det måste man göra på en papperslista som kommer att finnas hos människor i alla kommuner och på de allra flesta orter. Jag antar att det kommer att finnas en del listor att underteckna i Din portfölj, vart Du än reser inom länet…

    Det är också krav på att man måste vara mantalsskriven i Västerbottens län och att man skall vara 18 år, alltså röstberättigad, när man skriver under.
    Det finns information på webbsidan http://www.sjukvardforalla.se.

    Hälsningar från Ingrid och Doroteaupproret.
    – MOT 22 000 RÖSTER I VÄSTERBOTTENS LÄN!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.