Skatter som slår mot landsbygden…

I en grannblogg så beskrivs hur Mljöpartiet i länet ska ta sig an landsbygden. Det är bra att fler partier uppmärksammar att utarmningen av landsbygden måste stoppas och att man vil lyssna på människor i länet och att man vill lyfta problemet.

Jag tror dock inte på att de förslag som de presenterar kan ge den effekt de önskar. De lägger fram en mängd olika förslag som jag inte ser har bäring mot den utmaning som landsbygden lever i. Förslag som att införa mobiltelefonförbud på tunnelbanan, förbud mot shoppingcenter, köttförbud på skolor och ålderdomshem, massiva skattehöjningar även på andra områden än miljöområdet och förslag som skulle stoppa flyg och bilar på landsbygd, jag ser inte vad som skulle gagna landsbygden i de här förslagen.

 

Miljöpartiet lägger förslag som gäller för staden men glömmer landsbygden. De omställningar som vi måste igenom för att klara klimatet måste utgå från både stad och land, det är så olika villkor som gäller och det kan man inte glömma bort. Omställningar måste göras men på ett sådant sätt att de driver på för ny teknik och nya lösningar samtidigt som få eller ingen får det sämre. Därför får det totala skattetrycket inte öka, det bör snarare minska, samtidigt som nedsmutsning måste kosta.

Centerpartie har både erfarenhet och förmåga att se samband mellan miljö, företagande och livskraft i hela Sverige. Det gör att vi kan leda den gröna omställningen både i städer och på landsbygd. Det är det här vi diskuterar i Ideprogrammet. Alla kan vara med och jobba med detta Idéprogram även den som är Miljöpartist. Gå in och lägg dig i på www.centerpartiet.se/framtidsbygget

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.