Frihet, trygghet, närhet, öppenhet och decentralisering ….

Frihet, trygghet, närhet, öppenhet och decentralisering är centralt för mig som Centerpartist. Parollerna för partiet som ett parti som föreräder hela landet måste stärkas.

 
Utåt sett har Centerpartiet dämpat ner kampen för decentralisering de senaste 10 åren. Centerpartiets roll som ett grönt decentralistiskt politiskt parti har minskat i och med samarbetet i Alliansen. Det finns två olika sätt att se på politiken, att politik är en förlängning av värderingar och principer där människan är den minska nämnaren, och det andra där politiken handlar om att gagna det egna jaget och den egna grupperingens intressen så mycket som möjligt. Centerpartiet är ett värderingsparti och faller in under den första.
 
Det betyder att det inte finns underlag för en konflikt mellan landsbygd och stad, det handlar inte om att gagna den ena eller den andra eller att spela ut landsändar mot varandra. Lika fel som att spela ut städer mot varandra eller slå mot andra delar av världen. Det är trångsynt att tro att det finns skillnader på människor utifrån var de valt att bostätta sig.
 
Centerpartiets rötter på landsbygden är kritiska till byråkrati och centralisering, man är emot storbolag men gillar företagande och kan ses som ett parti som går från att vara ett intresseparti som försvarar vissa intressen till att mot ett värderingsbaserat parti.
Du kan fortfarande lägga dig i Framtidsagendan på www.centerpartiet.se
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.