Dagens Umeålunch!

Jag har två av mina döttrar LottaKarin och Natali i Umeå jobbandes med att servera Umeåbor och besökare i stan närproducerad med kärlek väl tillagd mat.Jag blir så sugen när jag får statusuppdateringarna på vad de serverar som dagens lunch, tre olika rätter där  det alltid finna med rätter tillagade med basen i råvaror från Vilhelmina. Idag är menyn den här

Dagens Frodiga
Kalvbringa från Åbrånets Limousine med potatis och oxssvansgratäng samt valnötsaioli

Dagens Gröna
Sommarrisotto med sparris, olivtofu, pocherat ägg och västerbottenost

Dagens Lätta
Närfångad sik med sallad på matvete, ugnstorkade tomater och glacerade päron

Inklusive: Hembakat surdegsbröd, sallad och kaffe

Jag är både stolt som mamma och som Vilhelminabo då vi har så många duktiga matproducenter i min kommun och att LottaKarin vågat starta företaget som bygger på en grön dröm, Restaurang Socialize nere vid älven i Umeå. Det är som ett facit på ambitionerna i satsningen på  Matlandet Sverige. Vi har otroliga möjligheter då man ser på de resurser och förutsättningar som finnsinom de gröna näringanra. Idag presenteras statistik av hur turismen som näring ökar. Den har fördubblats sedan början av 2000-talet och är idag tre gånger så stor som bilindustrin i exportnetto.

Inom turismen, upplevelserna coh maten finns framtiden för många bara man vågar ta steget ut i det där tuffa, okända och arbetsamma företagandet. Att stata företag inom mat är inte enkelt men vinsten är att man kan få leva mitt i sin gröna dröm!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.