mest företagarvänliga politikern utsedd!

I helgen har Företagarna utsett Sveriges mest företagarvänliga politiker bland alla politiker i alla partier. Vem vann?

Kanske inte så svårt att gissa att det är en Centerpartist men ändå! Per Åsling från Trångsviken i Jämtland har verkligen gjort sig förtjänst av den utmärkelsen. Hela livet har han jobbat för att få företagsamheten att ge kraft åt utvecklingen, inte bara i de egna företagen. Han är initistivtsgre till lokals kreditgarantiföreningwr, lokala riskkapitalincesterare, driver på företagsamhet i skolan och jobbar i alla lägen för att skapa entreprenörskap. Han och jag har jobbat tillsammans i många år och vi fortsätter jobba på för att öka möjligheterna att driva på företagsamheten i Norrland, i inlandet och på landsbygden.

Vi har presenterat och sjösatt Inlandsinnovation, vi har även sjösatt att människor ska kunna låna till att investera och bygga på landsbygden och vi har fått iland en landsbygdssäkring där alla beslut som tas måste beakta hur de slår för landsbygden.

Pelle är en sann entreprenör, en som vill utveckla för andra människors bästa och ett föredöme för andra politiker. Han besökte somsent som förra veckan inlandet i länet och vi ska tillsammans med Tomas Mörtselll sätta oss ner nu under Almedalsveckan och planera höstens inlands arbete, just för att skapa möjligheter för människor och företag att verkligen kunna utveckla.

Grattis Pelle!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.