Olika perspektiv och vidsynthet

Jag är i Almedalen på politikerveckan och förundras över hur olika världar vi lever i trots att vi bor i samma land, så olika värderingar och olika prioriteringar vi gör utifrån hur våra verkligheter ser ut. Jag kan ju tycka att det är en ”baggis” med något dyrare färjepriser vilket Gotlänningarna verkligen inte tycker är någon småsak, detta i jämförelse med att ambulanser i vårt län sålts på blocket.

Det jag även förundras över är att ALLA pratar om att välfärdens finansiering är den största utmaningen ”way over all limits” men bara några politiska partier säger som det är – att vi måste släppa välfärdstjänsterna fria för att de ska utvecklas.
En annan märklighet är att många pratar om ungas arbetslöshet men ingen säger att det är unga utan betyg som är arbetslösa i högre grad och att det måste vara skolans ansvar att se till att alla barn har ha fullvärdiga betyg när de går ut skolan.
Har även pratat jämställdhet och integration där det även är otroligt långt mellan de världar vi lever i. Den vardag jag ser många unga flickor tvingas leva i finns inte ens i fantasin hos många andra.
 
Deltog i ett för mig mycket viktigt seminarium som hanterade infrastruktur för tillväxt, där vi pratade om att landets norra delar är de som bygger landets exportnetto från både skog och mineral. Att bygga infrastruktur borde vara det mest prioriterade för att öka exporten från Sverige, det skapar välfärd. Men det är inte lika självklart för alla, konstigt nog.
 
Vi lever i ett land med stora skillnader både geografiskt, intressemässigt, erfarenhetsmässigt, kunskap om stad och land tillväxt, välfärd och utmaningar.
Jag kan efter en dag, här i Almedalen, konstatera att vidsynthet måste vara den mest efterfrågade kompetenserna.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.