Kvinnornas dag!

Ikväll talade statministern i Almedalen medan jag satt i gräset, åt jordgubbar och försökt greppa mängden människor runt om så insåg jag att det är kvinnorna det hänger på. Statsministern talade om hemtjänsten, om nattarbetande mammor och om äldres trygghet och han talade till kvinnorna.

Under dagen idag har jag varit med på seminarium omkring kvinnors situation. jämställdhet, innovationer och tillväxt. Där talades det om att de 75 % a alla kvinnor som inte startat företag är en enorm potential för Sverige konkurrenskraft, de sades att kvinnor gör obetalt omsorgsarbete till ett värde av tre gånger så stort som vad a-kassan kostar per år och att pojkar gör sämre resultat i skolan då det ställs lägre krav på killaratt de inte förväntas klara av det flickor gör redan i förskolan. 
 
En dag där summan blir att kvinnorna är de som ska rädda världen, rädda Sverige i ett konkurrensutsatt svårt internationellt läge, rädda familjer från att splittras genom att ställa krav på unga pojkar och se till att offentlig sektor utvecklas…
 
Men vad ska då karlarna göra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.