Ett land flera världar!

På vår resa genom Sverige har vi landat i Götelaborg! Igår stannade vi till och handlade i Bergsjön. Ett område som är mångkulturellt och jag såg människor från hela världen i detta lilla centrum hörde ingen prata Svenska förutom kassören på Ica. Man känner sig som om man vore i ett annat land bestående av många länder då människor pratade så många olika språk.
Idag har vi varit på Marstrand där det jag upplevde var det precis motsatta, De allra flesta var från Sverige förutom några som jag tror pratade ryska.
Samma land, några mils avstånd men ändå så oerhört stor distans.
Det är både kusligt, skrämmande och oroväckande att vi har system i vårt land som delar upp människor och det mest skrämmande är att vi låtsas som om det inte vore så. Vi låtsas som om vårt land är heterogent, integrerat och att alla människor har samma möjligheter att ta plats. Men är det verkligen så?

En kommentar

  1. Krister Klermalm

    Nä inte alla människor har samma möjligheter att ta plats, en del bygger på fördomar och diskriminering hos gemeneman. Även sparka på de som vill komma in på arbetsmarknad för det övriga som är arbetslösa eller har funktionsnedsättning samt att kunna tillfriskna sig att kunna arbete eller bara kunna leva utan oro. Dagens förda riktning av styrning och regelverk etc leder motsats effekt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.