Leva om eller leva livet?

I vår familj har vi diskuterat ljudnivåer i staden Umeå kontra andra städer. Detta då vår dotter som driver Restaurang Socialize i Umeå fått klagomål på de klubbar som de har på helgerna. Vi har dryftat problemet med både önskemål och förväntningar på vad som gäller då man går ut en kväll för att ha kul. Samtidigt som de som bor intill vill sova ifred. Vi har jämfört vad folk som bor i städer söderöver tycker och Vilka villkor som gäller där och det verkar vara stora skillnader.
Idag har VK en artikel om detta.
http://www.vk.se/672555/klagomal-och-hot-nastan-varje-helg

Själv ahr jag alltid med mig öronproppar när jag reser för att slippa väckas av ovana ljud. Bor i och för sig intill en Europaväg hemma i Vilhelmina och är van trafikljud men ljud hemma och ljud borta är inte samma sak.

Vad tycker du? Ska det vara tyßt i en levande kulturstad efter klockan tolv
.

3 kommentarer

 1. Kuno

  Umeå kanske är lite säreget. Jag menar inte långt från bönder och en salig blandning av studenter lite varstans ifrån och så de som kanske är uppväxta i stan och inte vet om nåt annat. Själv skulle jag inte vilja ha någon bonka-bonka musik om jag kommer som resenär och hyr ett rum för att vila mig till nästa dag. Men som sagt Umeå är lite kontroversiell med rött styre, blått tänkande och grön färg. Så det är bara som det ska vara. Gilla läget.

 2. patrik berg / sjöbris

  ja detta är ett stort problem när man skall driva
  resturang med underhållning.
  kolla in städer typ
  visby och borgholm mfl så har de möjlighet att köra långt efter kl 23 (som gäller just nu i umeå:)
  skall vi ha en levande stad så måste vi oxså kunna er
  bjuda turister och orts bor en trevlig ute kväll!!!
  med olika underhållning på krogarna i stan och inte som nu att kvällen avrundas redan kl 23

  patrik berg sjöbris / m/s sandskär

 3. Maelene Haglund

  Nej det ska det absolut inte va!
  Det ska vara liv och rörelse långt in på natten! 🙂

  Om jag åker bort, framförallt på sommaren, så tar jag för givet att det är livat i centrum.
  Känner jag mig inte upplagd för det så väljer jag ett boende lite utanför, eller så tar jag del av festligheterna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.