Skatter och skatter

Skrev en blogg för ett par dar sedan om skatter på gamla bilar. Som många av er vet så är jag en gammal ”raggare” har haft dragracinglicens och ägnat många timmar i diverse garage och verkstäder under huvar på gamla Amerikanska muskelbilar. Intresset delas med mannen i mitt liv och när jag hör en vässad V8 får jag högre puls.

När jag nu funderar över hur vi ska nyttja skatteuttag som ett medel att förnya och förbättra den svenska bilflottan så kommer många kommentarer som visar att frågan inte är så enkel. Många typer av fordo, många typer av drivmedel och tekniska lösningar som påverkar utsläppen.

Det är många grejer på ett järnsmitt brukade min morfar säga och det verkar verkligen vara så i det här fallet. Försökte Google på ämnet och det visade sig att det finna mängder av faktorer att ta hänsyn till. Jag tycker fortfarande, det gamla raggarblodet till trots, att den som påverkar miljön negativt ska betala mer än den som värnar.

När man reser runt i Europa så ser man bokstavligen att vi har en föråldrad bilflottan i Sverige, och då menar jag bruksbilar. Det måste ju bero på något? Men hur ska vi kunna formera ett skattesystem som både skapar hållbarhet och bygger tillväxt? kanske en ny SAAB fabrik som bygger nya modna Elbilar är en del av lösningen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.