Vågar säga som det är.

Jag haR i helgen med både glädje och sorg läst ett av de mest analytiska och genom tänkta debattinläggen på länge. Ett inlägg som jag med sorg i hjärtat kan skriva under på. Det är ju så det ser ut, men allt för få vågar ta bladet från munnen. Av rädsla att bli utsatt, drabbas eller kanske bara en vilja att inte se. Jag blir glad att det finns de som vill och vågar stå upp mot makten trots att de vet att de kommer att bli utsatta på ett eller annat sätt.

Vi som vill se, vågar ifrågasätta och har en vilja att ta tag i en förändring måste våga ryta högre, visa på att det går att ändra attityder och kulturer till det bättre. Att det går att skapa framtidstro och att förändra till det positiva, det utveclingsmässiga och där man ser en positiv utveckling med starka ungdomar och trygga barn. Vi kan bara snegla på vår grannmmun Storuman där man lyckats skapa en utvecklingsiver och en framtidstro som lockar unga människor att vara med och satsa.

Ni som inte läst Per Sjölanders debattinlägg i helgens VK tycker jag ska göra det nu. Ninhittar den via denna länk: http://www.vk.se/676509/kommunledningen-i-vilhelmina-bar-ansvaret-for-negativ-utveckling

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.