Tänk om jag har fel?

Tänk om Socialdemokraterna skulle ta och samla ihop sig och de goda krafterna som finns i i kommunen och analysera de senaste tidens kritik mot den politiska ledningen med allvarsamhet, eftertänksamhet och försöka analysera och ta till sig kritiken konstruktivt. Säga, Ok, nu ser det ut så här, vad gör vi tillsammans?
Det vore ett vuxet och klokt agerande
.
Tyvärr är min erfarenhet inte denna utan jag tror att vi kommer att få se ett agerande vi sett förut. De strategier S antagligen kommer att använda brukar handla om att misskreditera, förlöjliga och ryta kraftfullt.

Jag tror vi kommer att få se några av dessa:

1. Misstänkliggörande, de kommer att försöka få de som kritisar att framstå som otillräknelig på något sätt. Det kommer dock att bli svårt att få trovärdigeht för setta då det gäller Per Sjölander. Detta då Per är en i vida kretsar erkänd och kompetens person.
2. De kommer att försöka få det att se ut som om Kritikerna skriver enbart för att de själva ska vinna något på det.
3. De kommer att argumentera att kritikerna gör det för att straffa den politiska ledningen i kommunen på något sätt. Någon sorts egen vendetta.
4. De kommer att ta till kraftfulla uttryck, nedvärderande titulatur, förlöjligandes och ord som skitsnack, förtal och hota med någon form av åtal.
5. De kommer att försöka gräva fram något gammalt som misskrediterar artikelförfattaren.
6. De kommer att ta in det egna tunga artelleriet i form av något ex. Med tyngd för att öka trycket.
7. Istället för att öppna upp och lyfta frågan visare till diskussion kommer man att försöka slå bort den och lyfta fram den egna politiken så positivt man bara kan. Vi kan bäst, vet bäst och ingen har rätt att ifrågasätta.

Men tänk om jag har fel, jag verkligen verkligen hoppas på det!

2 kommentarer

  1. Malin

    Bra skrivet Maria! Jag håller tummarna jag också men med tanke på artikeln om att ”Åke ryter till” ser det redan nattsvart ut.

  2. Thure Ekegerd

    Tycker också att du hittat huvudet på spiken lika Per Sjölander,förmodligen slår inte sista raden in utan det sorliga är att det kan och händer på andra håll i länet…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.