Affärer i norr och söder

Under sommaren brukar det dyka upp diverse affärer i media. Just nu är det Socialdemokraterna i Norrbotten som har fuskat och och statliga medel som nyttjats fel som representation. Jag tycker det är illa i alla fall där man försöker lura till sig medel som är tänkta att nyttjas för allas bästa eller använder pengar på ett sätt som de inte var tänkt. I en kommun , i ett landsting eller i riksdagen eller i statligt verk är det lika illa.

Det är våra pengar, vi alla medborgare tillsammans som jobbat ihop de här pengarna och vi har valt personer som vi har förtroende för att sköta dessa pengar.

Klart jag är besviken på att höra att det brister även där jag vet att man anstränger sig för att göra rätt, klart jag funderar hur mycket som finns som inte ännu kommit upp i dagsljus, även i min egna lilla kommun.

Nu söker man igenom alla statliga verk och i den vevan så gick även Näringsdepartementet igenom sina egna fakturor och hittade en som var fel, då ringde de upp Ekot och berättade om det. Inget ska mörkas och det är bra.

Som på de flesta arbetsplatser samlas man ofta kring jul och sommaruppehåll för att umgås och äta tillsammans, så även på näringsdepartementet och det som hände var att en faktura som skulle betalas av partiet gick till departementet och att alkoholen var i samma nota. Den skulle var och en betalat , det var totalt 920 kronorna det gällde. Det var ett misstag som inte ska förekomma, det finns inga ursäkter till dem men det som ändå är bra, är att Annies granskning fått fram de fel som gjorts.

Jag hoppas att det som händer just nu gör att vi som skattebetalare kan känna oss bättre till mods i framtiden, att våra pengar Används till det de är tänkta till och inget annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.