Kommentarer och visioner

Jag får många kommentarer just nu, de allra flesta är anonyma och flera av dem med samma anonyma mailadress. Så jag säger det igen, vill du att jag ska lägga ut och besvara dina kommentarer såvill jag att du visar vem du är. Ett svar jag skrev på gårdagens blogg lägger jag in här, en som frågade vilka visioner jag har för Centerpartiet.

"Det är idag svårt för de små partierna i mitten att ta plats mellan de två stora partierna, ett fenomen som vi ser världen över. Blockpolitiken blir stark i många länder och små partier slås undan. Jag hoppas verkligen inte att den utvecklingen fortsätter då politiken behöver graderingar mellan rött och blått.

Mina visioner om partiet är att vi fortsätter på den banan som vi pekat ut i sommar. Vi prioriterar tre saker: hållbarhet, tillväxt och landsbygd. De tre viktigaste frågorna även för mig som engagerat mig i dessa hela mitt politiska liv. Alldeles för ofta handlar politik om att skjuta problem framför sig, men Centerpartiet vill något annat. Oavsett om det gäller miljön, ekonomin, välfärd, jämställdhet, global eller regional utveckling så försöker vi formulera en politik som håller på sikt. Inte minst i hur vi hanterar skattepengar.

Jag tror att ett grönt borgerligt parti behövs som tar ansvar för den lilla människan och den verklighet vi möter vi som bor i landsbygd.

Då det gäller kärnkraften så ska jag medge att det var tufft att göra en överenskommelse om enenrgin. Men vi gjorde det för att få igenom en politik som gagnar hållbar energi. Om vi inte gjort uppgörelsen hade vi inte sett den explosion av investeringar i vindkraft som sker just nu, en investeringsvåg vi inte sett maken till sen vattenkraftsepoken.

Alla kan vara med och påverka vårt partis Ideprogram i det framtidsbygge vi jobbar med just nu. Gå in på www.centerpartiet.se Ideprogram och skriv där vad som är viktigt för dig och för att dina visioner om framtiden ska kunna förverkligas. Alla kan vara emd och skriva, även de som inte är medlemmar.

En kommentar

  1. Bergis

    Vissa menar att man sköter sig bättre om man måste uppge sitt namn, så att man inte kan vara anonym med sina åsikter. Följer man det tänket är inte steget långt bort till att vilja plocka bort rätten att vara hemlig med vad man röstar på – lägg in det i en offentlig sökbar databas på nätet och tvinga folk att till vardags bära en nål med det parti man lagt sin röst på. Utan en öppen debatt där alla åsikter kan vädras, ges ingen möjlighet att få sina argument synade och prövade av andra, vilket heller inte leder till någon utveckling i människors tankesätt. Snart har vi det som i Kina och i forna Sovjetunionen det är bara politiskt korrekta kommentarer som basuneras ut som sanningen. Ingen kommer kunna stå upp och säga nej så är det inte. Att behöva visa sin identitet för att kunna delge sina åsikter ÄR åsiktsregistrering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.