Valfrihet i Boden – ideologi in absurdum!

I Boden händer det märkliga saker. Socialdemokraterna drar tillbaka valfriheten inom hemtjänsten trots att det kommer att spä på ett redan skenande underskott. Argumentet för det är : DET ÄR ETT VALLÖFTE!

Förslaget att stoppa valfriheten i Boden är en katastrof för de dryygt 200 pensionärer som valt ett privat alternativ, vilket är ungefär 40% av den totala hemtjänsten. Alla dessa kunder är även väldigt nöjda med sin hemtjänst enligt kommunens senaste brukarundersökning där de redovisade privata alternativen fick 4.9 av 5.0 möjliga poäng.

De kommunen har som underlag säger att: 
Den kommunala hemtjänsten kostar 411 kr per timme 
De privata utförare kostar 373 kr per timme.
Det kommunala alternativet är således 38 kr dyrare per timme!

Så får S nu som de vill blir det  380.000kr dyrare för kommunenper månad. Om de iställer förbjöd kommunen att driva hemtjäsnt skulle de spara in 530.000kr per månad. Nu är det ju inte bara pengar det handalr om men då de äldre som ahr privat hemtjänst tycker den fungerar förträffligt så handlar det inte om kvalite. Bara ideologi. Det alldra märkligaste är att kommunen säger att de ska spara 30.000.000 kr årligen.

Du kan visa vad du tycker påd en insamling av namn som anhöriga startat för att undvika att tvingas återgå till det kommunala monopolet. HÄr är en länk till denna namninsamling. http://www.skrivunder.com/valfrihet_i_boden

 

En kommentar

  1. Gunnar Andersson

    Apropå Ideologiska idiotier, avregleringen av apoteken kostar miljarder, reultatet blir stängda apotek i glesbygden, svårare att få tag på receptbelada läkemedel, ökad konsumtion av recetpfria droger samt att bidragen till apoteken hamnar genom diverse fiffel i skatteparadis . Utförsäljningen av bilbesiktningen, ger även det en försämrad tillgång för glesbygden höjda priser för bilägarna samt att staten lika fullt måste betala i detta fall genom lån till köparen av besiktningen,Vin och sprit, = minskade skatteintäkter mm,mm Behöver jag nämna privatiseringen av omsorgen och sjukvården…. ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.