Bondeförbundarna, lantbrukarna och skogstokarna…

Varje dag vi öppnar mjölkkpaketet, brer oss en korvmacka eller läser en tidning så borde vi ju sända tacksamma tankar till de som ser till att vi kan dricka mjölk, äta vår korv och läsa papperstidningen.

Igår pratade Maud i TV om sin uppväxt och sin politiska gärning på ett personligt, varmt och ärligt sätt. Precis som hon är, varm och ärlig. Mycket av det hon berättar om sin uppvä’xt som jordbrukardotter kan jag känna igen och hon påminner mycket om min egen mamma i erfarenheter. Det var inte särskilt fett i de små jordbrukarfamiljerna och de fick och får kämpa även idag för at få det att gå ihop. Men ändå är det inte "fint" att vara jordbrukare, det är "finare" att vara av arbetarbakgrund. Visst är det knepigt?

Jag vet inte hur många gånger jag fått höra nedlåtande ord om Bondeförbundarna, jordbrukarpartiet, ni som bara gillar jord och skog…etc. Nedlåtanden riktade mot några av landets viktigaste näringsgrenar, jordbruket och skogsbruket.

Så varje dag när vi dricker kall mjölk, tuggar i oss en korvmacka eller läser ett veckomagasin så ska vi ju sända tacksamma tankar till de som sliter i jordbruket och skogsbruket. De är ju de som ser till att vi kan dricka mjölk, äta vår korv, läsa papperstidningen, de är de som är vardagens hjältar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.