Vad brinner vi för? Vad driver vårt resultat? Vad är vi bäst på?

De vi måste göra för att få balans och utveckling är att göra samhälleliga åtaganden samtidigt som vi använder resurser till hållbar tillväxt enligt Anders Linkvist, Linken vid Peak Performance  i Åre.

I har för lite av visioner och visionärt tänkande! Vi måste våga vara politiker än mer i den rollen att vara visionärer och våga tala om hur det ser ut och vad vi vill göra åt det. För utmaningarna är många.
 
Att få tillväxten att öka är det enda sättet att få välfärden att stärkas. Det har varit så att näringslivet är det som drar och det offentliga sitter där bak och åker med, men nu sitter vi i en annan sits. Det offentliga har blivit så tungt att näringslivet inte längre orkar dra.
 
Den offentliga sektorn är för stor hos oss i norr. Det är allt färre företag som drar och det offentliga kan inte täcka upp välfärden. Det gäller ju att få det offentliga och näringslivet att hjälpas åt där båda drar och båda ser varandras styrkor och se till att företag stannar kvar och att fler företag startar.
 
Turismen är den starkaste tillväxtnäringen som sysselsätter många människor med över 150 000 personer och år. Resandet kommer att öka och från helt andra delar av världen än de vi ser idag. Vi msåte våga tala om vad vi är duktiga på då vi är i världsklass redan idag men vi ser det inte själva.
 
Vi tycker synd om oss och väntar på att någon annan ska göra åt oss. Rickard Florida säger at teknologi, talang och tolerans är det som skapar utveckling och attraktivitet.
 
Bli bättre på att ta tillvara talang, där vi nyttjar tekniken och där vi är toleranta för olikheter. Det är där vi finner framgång…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.