Kan Sossar hantera pengar?

För ett par veckor sedan kom det fram hur Socialdemokrater i Norrbotten fuskat och fifflat för att komma åt pengar de inte hade rätt till. Toblerone och Mona Sahlin är fortfarande mediastoff likväl som fuskande socialdemokratiska ungdomsförbund. Idag är en välkänd Socialdemokrat i Umeå sparkad från ditt jobb inom COOP och anmäld till polisen pga ekonomiska transaktioner. Vilhelmina kommun är i ekonomisk kris med minnet färskt av storvulna sporthallskalas, projekt där man måste pumpa in miljoner och märkliga transaktioner. Är det nåt slags virus?

8 kommentarer

 1. Petra

  Fan va du e bra Maria! Detta har på gått i många år vet att alla partier fuskat med bidrag sossarna e nog värst! Jag vet att de skrev in nyfödda som ”heders medlemmar” o sa vi va fler medlemmar än vi va bara för att få pengar! varit sosse men nä i villis röstar jag på dig! Sen riksdagen Sd skäms jag ej för

 2. Suzanne Lindberg Sellin

  Är det inte att plocka billiga poäng att försöka dra alla socialdemokrater över samma kam. Eller är det så att du menar att vi ska likställa dig med Centerpartister som tex Stefan Hanna och alla hans klavertramp i politiken. Bara en enkel fråga. För mig är det enskilda människor som gjort klavertramp och dom får också personligen stå för sina misstag. Jag ska inte behöva bli likställd med dem. Mig veterligen är det en hel del människor i Alliansen och näringslivet som också gjort klavertramp och dom får alla stå för sina misstag själva. Gör dig inte dum Maria genom att bete dig som du gör. Du använder så gladeligen de härskartekniker du själv påstår dig förakta. Att försöka ge oss nån slags kollektiv skuld fungerar inte…

 3. S.Lenn Petterswon

  Susanne L W bör hålla i minnet att i Norrbotten är det inga enskildheter det är fråga om när länets SSU kollektivt trampar i klaveret och nu måste återbetala miljonbelopp och utreds av polisen. Myglat med siffrorna har även riktats mot enskilda kommuner som också ställer krav på återbetalning.
  Socialdemokraternas i Vilhelmina kan tydligen inte läsa innantill om förutsättningarna för att använda Tillväxtverkets stödpengar och orsakar att de fyra inblandade kommunerna måste betala tillbaka 3,5 miljoner kr. Och Västerbotten har ett landsting som under flera årtionden inte kunnat hålla ekonomin på rätt köl, hela tiden med S vid styråran. Olika bilder av hur dåligt S klarar pengar o ekonomi. Inga enskildheter alltså. Virusinfektion?

 4. Farbror Jalle...

  Maria..
  Fuskbilden förstärks i Norrbotten..Nu har den kommit närmare västerbottensgränsen..Piteå kommun kräver igen pengar av SSU.
  ..det rör sig om hundratusentals kronor..
  Lanstinget i Norrbotten..genon landstingsrådet Kent Ögren(S) som polisanmält SSU kräver tillbaka miljonbelopp.
  Det är ruggiga perspektiv som målas upp. Har VLT delat ut miljoner till fejkade kurser? Det verkar som om det är S-dominerade landsting och kommuner som är drabbade.
  Kusligt att se att unga politiker lär sig fiffla på det här sättet. Ingen bra skola..Bådar inte gott för framtiden.

 5. Observatör

  Nä, du har helt rätt. Sossar kan inte hantera pengar.

  Det får mig att tänka på ett visst departement som har haft ansvar för bland annat Tillväxtverket. Detta verka har varit så oaktsamma med pengar att de till och med blir bötfälda för detta. Undrar vilket parti som styr detta departement, kan det vara Centern?

  visst har du rätt i att sossar inte kan hantera pengar, men det kan bevisligen inte Centern heller.

  Så vad är din poäng? Eller är du bara ute efter att utöva någon form av härskarteknik?

  MVH

 6. Maria Kristoffersson

  Jag tycker att varenda slösad skattekrona som inte används till det den är tänkt för är brottsligt. De pengar vi betalar i skatt ska användas effektivt, ansvarsfullt till främst vård, skola och omsorg. De som slösar skattepengar ska stå vid skampålen och skämmas oavsett vem det är.
  Skattepengar är våra gemensamma pengar, inte enskilda maktmänniskors.

 7. Maria Kristoffersson

  Jag tycker att varenda slösad skattekrona som inte används till det den är tänkt för är brottsligt. De pengar vi betalar i skatt ska användas effektivt, ansvarsfullt till främst vård, skola och omsorg. De som slösar skattepengar ska stå vid skampålen och skämmas oavsett vem det är.
  Skattepengar är våra gemensamma pengar, inte enskilda maktmänniskors.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.