Friskolor är bra för alla!

Ju högre andel friskolor en kommun har desto bättre presterar eleverna. Det gäller inte bara friskolorna utan också eleverna i de kommunala skolorna, framgår av en rapport från arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering (IFAU).
 
Jag tror benhårt på att det är bra med flera olika skolor även på små orter så att föräldrar kan välja det de tror är bsät för just deras barn. Vi har haft två barn i kommunal skola och en i friskola och är väldigt nöjda med friskolan. 

 Den yngsta dotter har något med sig från skolan som de äldre inte fick, en värdegrund som handlar om hur man ser på sina medmänniskor. Något som är svårt att beskriva men som ger henne en helt annan grund at stå på när hon möter vyuxenvärlden, trygghet kanske man kan sammanatta det med.

Det är en undersökning som Mikael Lindahl gjort och redovisat till Svenska Dagbladet. Betyg och resultat i nationella prov i matematik och engelska har legat till grund för undersökningen. Ju fler skolor ju bättre betyg coh äbttre resultat i nationella prov.

Centerpartiet är också för friskolor och vi är inte särskilt förvånad över de resultat som IFAU redovisar i rapporten. Det är väl känt att valfrihet driver på kvalité. Det är därför viktigt att vi driver på utvecklingen och underlättar för friskolor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.