Landstinget utan underlag!

Nu säger Socialstyrelsen sitt när de kritiserar de neddragningar som socialdemokraterna genomdrivit i Västerbotten. Socialstyrelsen säger att  landstingsledningen (S +MP) hade ett undermåligt underlag inför beslutet om avveckling och förändringar gällande ambulansen i Åsele, Robertsfors och Malå samt akutvårdsplatserna i Dorotea och Sorsele.

Det var väl inte oväntat, det har vi Centerpartiet och Alliansen sagt hela tiden!

Socialstyrelsen menar även i sin tillsynsrapport att det saknades en risk- och konsekvensanalys samt att beslutet inte togs i enlighet med gällande regelverk. Socialstyrelsen påpekar även att ändringen av ambulansverksamheten har medfört att patientsäkerheten inte längre kan garanteras och socialstyrelsen kommer att fortsätta att bevaka utvecklingen i vårt län.

Landstinget riggar för folkomröstning och vi som berörs hoppas på det demokratiska systemet!

 

2 kommentarer

  1. Mattias Sehlstedt

    Hej

    Du borde uppdatera din skrivning om vilka partier som utgör majoritet i landstinget. Med projekt balans och nedskärningarna i inlandet så lämnade (V) majoriteten. Hoppas du ändrar artickeln så text och verklighet överstämmer. Tack på förhand.

  2. Maja

    Vilken framgång! Men jag undrar var de ska plocka pengarna ifrån… nånstans lär de ju tas ifrån. På nåt vis känns det som att folket kommer få lida av neddragningar hur som.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.