Lomsjökullen, bästa julmarknaden i Norrland!

Det är  helgen den bästa julmarknaden i Norrland! Nu har jag ju inte varit på alla så det kanske finns fler som aspirerar på epitetet. Men julbasaren i Lomsjökullen en dryg mil utanför Vilhelmina är väl värd en resa.

Den gamla skolan fylls av allt från hemägg, tunnbröd och dukar till yllesockar, tröjor, träslöjd och lokalt producerade havrekärvar. Du kan shoppa loss julklappar till hela släkten. Du kan när du är i byn även handla hos eG Vilt och besöka kronhjoprtsfarmen som Ramona Gustafsson driver. Hon blev för övrigt utnämnd till Årets Kvinnliga Företagare i Vilhelmina för ett par helger sen på Företagargalan.

Hos EG,s  handlar du kläder från kända märken, jakt och fiskegrejer och mat i alla former. Den falukorven de gör där har gjort mig till en korvälskare, jag som inte äter korv i vanliga fall, men den är unik. Så mitt helgtips för er är att ni tar en tur til Lomsjökullen.

Själv ska jag stanna kvar ett par dagar till i Göteborg, umgås med familjen som är här och på måndagmorgon flyga upp till Luleå för en veckas jobb där. Så jag får lita till att familjen vet att jag önskar mig yllesockar först på min önskelista till jul, från  Lomstagården!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.