Fjärde kvarten!

Tredje kvartens debatt

Ingrid C som jobbat med äldre i över 40 år. Hon säger att det är bra att sprida korttidsplatser för att de som är dementa ska få vara på,ett demensboende och få den vård de behöver. Men det kan ju tyckas konstigt att bygga om lokaler med utrustning som luftar till kontor. Ulf C säger att processen varit för snabb och att människor som berörs inte kunnat vara med och påverka processen. Jonny berättar om den tid Landstinget hade verksamhet i Saxnäs, han vill att kommunen och landstinget ska göra upp med Saxnäsgårdens för att öka utbudet till fjällvana av vård och friskvård.

Ungdomshyra, fritidsgården, rektorn som engagerar alla lyfts fram av en i publiken. De unga gör ett levande Vilhelmina. Hur är det tänkt? Johnny Kd säger att fritidsgården verkligen inte ska tas bort eller minskas. ÅKe säger att det är mycket som behövs för att ha kvar unga, idrottsföreningar och andra föreningar måste värnas för att unga ska kunna delta i aktiviteter. Det är viktigt för unga.

INGRID C säger att det inte räcker med en fritidsgård, det måste finnas jobb för att unga ska kunna försörja sig och bo kvar!

Sen kommer frågan om varför det just är socialnämnden som ska spara, finns det skillnader mellan partierna för hur man vill spara?
ÅKE S svarar att Antalet barn har ökat med 20 barn sen 2006 och antalet äldreboenden samma i antal. De vill spara på kollektivtrafik, lokaler,

Åke säger att 5 personal får gå från Gläntan och lokalytan minskar.
( här svarar ÅKE och Annika olika om personalminskningar! )

Varje parti får svara på vad de vill satsa på:

V vill satsa på musikskolan och inte spara på någonting, hon tycker att småbarnsskola är bra så skolan i Nöstansjö och Latikberg tycker hon är ok.

Fp vill spara in på lokaler, antalet fritidsaktiviteter och politik för att satsa på samarbeten med företag och tillväxt.

C vill få jobb till unga och få fram fler privata jobb i små företag. Kommunen har en stor service och de kan lägga ut uppdrag på mindre företag. Sparas på det som inte är lagstadgad verksamhet som vi inte småstad. Vård, skola och omsorg är det viktigaste vi som kommun ska hålla på med

Kd barn och ungas uppväxtvillkor, bra barnomsorg, skola och utbildning, fritidsgården och arbete. Skattehöjning är ok!

En fråga:
Finns det pengar till kaffe där när det inte finns luciafika i skolan för barnen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.