Julskyltning, ljus och kyla i skön mix!

Julskyltningen är något speciellet, en kväll där man både minns barndomens julskyltningar och när man var ute med sina egna småbarn. En klassiker är tomtarna som pussas i Davidssonsds Gulds skyltfönster, Dockorna är hårt slitna vid läpparna men varje år pussas de precis som de ska. En annan klassiker är marsipantomatarna på Stenmans Konditori, varje år ska vi ha tre tomtar i köksfönstret när vi kyliga och trötta kommer hem på kvällen. Även så i år.

Ett stort engagemang från ortens handlare som håller öppet, bjuder på glögg och paket till barnen. Även andra oväntade aktiviteter som MIO skogsentreprenad som tagit med sig en hel tomteröd skogsmaskin. Där barnen sålde julkort och jag fick köpa en skumtomte för 5 kr, De här barnen kommer att nå långt, de är ju redan idag fullfjädrade säljare.

Tack alla ni som gjorde en härlig kväll; Vilhelmina Idrtottsklubb som firade med fackeltåg genom samhället , förskolelärarna hängde upp barnstrumpor i skolparken och protesterade mot stora barngrupper, ni som höll eldarna brinnande och alla ni stora skrockande tomatar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.