Hållbart val, vad är det?

Vad betyder hållbart val för dig? är det sopsortering, cykelvägar och kravmärkt mjölk i mejeridisken på affären? Eller handlar det om att du ska veta att ambulansen kommer när du ringer 112, att dina barn garanterat INTE ska behöva skolbuss i flera timmar varje dag till skolan och att du kan tanka och handla det du behöver inom rimligt avstånd.

När vi pratar om hållbarhet så har vi så olika perspektiv utifrån hur vår vardag ser ut. För mig handlar det om ett  samhälle där tillväxt och välfärd väger jämt, där alla kan välja var man vill bo, vem som ska ta hand om en när man behvöer hjälp och att det finns service som jag behöver för att min vardag ska fungera.

För den som bor i den täta staden så är många av det som jag efterfrågar redan givet och där är behoven annorlunda. Hållbarhet kan där handla om att få till snabba cykelvägar, friskt  vatten och en tyst miljö. Sånt som vi har i överflöd. Vi på landsbygden har rent vatten, tystnad och vi kan cykla säkert nästan överallt. 

Att hållbarhet måste genomsyra allt vi jobbar för förstår alla människor men vad det betyder för oss som individer – det är olika.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.