Så förskräckliga besked…

Så förskräckliga besked för Vilhelmina. Den största privata arbetsgivaren lägger ner och många Vilhelminabor kommer att drabbas. Inte bara de som jobbar vid Sågen och deras anhöriga utan även alla små företag som har uppdrag för Sågen.

Alla företag som har timmerbilar, elfirmor, serviceföretag och tjänsteföretag som har haft sågen som stor kund.

Detta besked var verkligen inte det Vilhelmina behövde som julklapp. Jag är så ledsen och tänker på alla de som har en än större klump i magen än jag…..

En kommentar

  1. johan

    Nyheten är mycket tråkig för vilhelmina borna, men är nog tyvärr inte den sista dåliga nyheten som glesbygden kommer att få. Kommunen kommer nog behöva liksom hela glesbygden utveckla en strategi inriktad mot att locka akademiker som ratas i storstäderna att komma och starta företag i kommunen. Den intressantaste gruppen för glesbygden är förmodligen energiingenjörer tillsammans med andra välutbildade. För vilhelmina liksom för andra kommuner som expempelvis lyckesle kommer förmågan att attrahera dessa grupper avgöra om man överlever eller inte. Så Maria börja utveckla en fokuserings strategi mot dessa grupper, möjligheten att lyckas attrahera dem har nog aldrig varit så stor som nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.