Telefoner som blir tysta..

Telia missköter sig på flera sätt. I Klimpfjäll har i helgen telefonerna än en gång tystnat! Under min tid som kommunalråd så rev de ner det fasta nätet utan att se till att människor fick ett alternativ. Vi hade flera familjer i vår kommun som miste både telefoni och bredband. Jag slogs för deras rätt på olika nivåer och Telia tog en paus i sitt rivande då ministern Anna-Karin Hatt kallade då till sig Telias högsta ledning och krävde att de skulle hantera teknikskiftet bättre. De  ledde till att Telia då la teknikskiftet på is.

De lovade att göra hel del förändringar för att garantera att teknikskiftet skulle fungera när det sedan återupptogs. De skulle se till så att konsumenterna får bättre information, se till så att den tekniska utrustningen fungerar bättre och att inrätta en kundtjänst med särskilt nummer bara för de som berörs av teknikskiftet. Det som är helt tydligt i detta är att har man haft fast telefoni så ska den telefonin fungera även efter teknikskiftet.

Idag finns det både ett telefonnummer hos Telia för de som berörs av skiftet coh så ahr regerignen ett eget telefonnummer som man kan ringa till om det blir strul. Så hör av er om det krånglar…

En kommentar

  1. Insider

    Hej.

    I sak håller jag med dej om att det är olyckligt och tråkigt att Telia nedrustar näten i glesbygden och att servicenivån sjunker.
    Men klaga inte på Telia för att de gör det! Telia är inte längre det gamla Televerket med samhällsansvar och samhällsnytta som ledord för sin verksamhet. Telia styrs numera efter de direktiv och prioriteringar de får från ägare, styrelse och företagsledning. Prio 1 är ”Maximera vinst och utdelning till aktieägarna.” Prio 2, och även 3, är också ”Maximera vinst och utdelning till aktieägarna.” Eftersom Telia numera till 100% spelar på den s.k fria marknadens villkor och konkurrerar med alla andra aktörer som erbjuder sina tjänster enbart i städer och möjligen större samhällen, så kan inte Telia prioritera på något annat sätt de heller, för att nå de vinster och aktieutdelningar som ”marknaden kräver”.

    Att investera i nät, både fast och mobilt, i Kultsjödalen och andra liknande geografier, driver inte upp aktiekursen och förbättrar inte resultatet i kommande kvartalsbokslut och årsbokslut. Det finns ingen (kortsiktig) lönsamhet i att investera i Kultsjödalen. Långsiktighet map investeringar och dess lönsamhet betyder numera en vy på 1-2, som längst kanske 3-4 år, inte längre. Och orden samhällsansvar och samhällsnytta finns inte längre i styrkorten, det är vinstmaximering nästa kvartal som gäller nu… Allt i enlighet med de direktiv och mål som gäller efter bolagisering och utförsäljning.

    Hälsar en ”insider” från det aktuella företaget…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.