Kalender, cykelställ och pepparkaksgubbar!

I dagarna har det varit små frågor som fått stort utrymme i media, så kallade cykelställsfrågor. En fråga har handlat om anden i glaset som ockultism i årets tv kalender. En annan har varit om barn som pepparkaksgubbar i luciatågen skulle vara rasistiskt och en tredje lokal fråga har handlat om parkeringar vid Apoteket. Hur man ska parkera, snett. Eller rakt.

De små frågorna tenderar att ta plats när de stora frågorna blir för svåra. Som hur krisen i Europa kommer att påverka oss, hur krigsdrabbade som kommer från Syrien ska komma in i landet på ett bra sätt och hur den ökande arbetslösheten ska hanteras. Det är enklare att prata om luciatågen och om lekar vi känner till.

Lokalt handlar det om sågens nedläggning, unga som far illa och ekonomisk kris i kommunen. Frågor som i sig borde diskuteras öppet, hett och med många engagerade. Dessa frågor finns inte i medias kommentars fält eller debattsidor. Men det är de hör frågorna som människor bör med sig, pratar om när man träffas och som människor är oroliga för. Det är de hör frågorna vi måste våga diskutera öppet och samlas kring, inte om hur man parkerar vid Apoteket.

En kommentar

  1. elin

    Cykelställsfrågor? Detta har jag aldrig hört. Jag säljer väldigt mycket cykelställ men detta har jag aldrig hört. Jag vill dock använda frasen. Men vad betyder detta?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.