Vad är rasism och viket ansikte visar du?

I olika sociala medier så pågår det nu en mängd inlägg som pekar på att "svenskheten" hotas och håller på att raseras. Det är allt från att man inte ska få ha pepparkakgubbar i luciatåg, till namn på bakverk eller att vi inte ska få anvädna vår flagga. Det som skrämmer mig är att det är så lätt att klicka att man gillar på något som är självklart när man egentligen stöttar rasistiska strömmningar.

 Att försöka skapa en stämning att våra traditioner är hotade är ett klassiskt rasistiskt knep som nyttjades av nazisterna likväl som i andra länder där människor har skapat konflikter utifrån ras.

Att skapa en stämning och en uppfattning om att det svenska är hotat är ett sätt att spä på rasim. Så fundera en stund innan du klickar!

 

3 kommentarer

  1. Håkan

    Ja visst övergår det centerns förstånd att folk törs trycka på gillaknappen,hugaligen så hemska människor…..

  2. Palle Plutt

    Vad innebär ordet rasisim för dig då Maria?
    Att man har en åsikt om asylpolitiken och integrationspolitiken som inte ger er i den politiska sfären full pott och högsta betyg?

  3. conny

    Förvånande om inte dess rätta ansikte visas men kanske för sent om man jämför med nazismen. Vår kultur ska vi värna om men samtidigt visa medmänsklighet. Vem och vad som späs ut i bägaren kan förblinda så att det rätta ansiktet inte syns. Varför vandra omkring blind (menar inte fysiskt då jag lasrat ögonen) utan öppna upp ”ögonen” så kan man börja ana helheten och det skynke som döljer det rätta ”jaget” lyfts bort. Det är lättare än man kan ana då allt redan är förberett. Intressant inlägg i övrigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.