Holmlund och hans S kompisar, är de som lägger ner inlandet !

Läser att herr Holmlund i Umeå anser att det som ska bära inlandet i framtiden är enbart gruvnäringens, kosta vad det kosta vill i miljöpåverkan eller påverkan av andra näringar. Han till lika hans parti kamrater håller fortfarande kvar i en sjuttiotalsdröm som inte längre bär eller vi vill ha.
Inlandet har enorma resurser både i det naturbundna som turism, Gruv, skog och rennäring. Viktiga näringar som måste trivas tillsammans för att samhället ska bli hållbart.

Det går inte att tro att enbart en ny gruva ska rädda samhällen, det måste vara ett samspel mellan flera näringar för att mångfalden av människor som behövs ska vilja bo och verka i en bygd.

Det storskalighet, det centralistiska och det förvaltande förhållningssättet som S kör med håller på att knäcka vårt län. Inte bara landstingets service till medborgarna brister utan även kommunernas då de kör ekonomin i botten och sitter sedan och skyller på regeringen!

Läs själva och säg vad ni tycker om den här bloggen: http://blogg.vk.se/lennart-holmlund-kommunalrad/2012/12/31/undra-pa-att-inlandet-kommer-att-do-ut-1194474/

3 kommentarer

  1. Fredrik Jacobsson

    Det känns ju onekligen som att s inte tänker på vad som väntar i steg 2.
    Man försöker bara göra så lite som möjligt istället för att göra så mycket som möjligt för att hålla igång det som krävs för att det ska kunna komma nysatsningar. Beklagar bedrövligheten

  2. Jenny

    Har inte vi i inlandet slutat tro på turistmen? Jag är så less på att allt ska räddas av turister. VILKA turister vill komma till oss, när vi inte har något alls att erbjuda. Fin natur? Jo, men varken vi eller dom kan leva av endast ren luft, och snart går ytterligare ett flyttlass från kommunen. Vi måste försörja oss.

  3. Maria Kristoffersson

    Problemet är att sammanhanget mellan välfärd och tillväxt inte varit tydligt för S. De har trott och tror på att centralstaten ska finansiera välfärden. Men den finansieras av företag som bygger tillväxt. Ju fler som vågar satsa på att utveckla det de tror på ju starkare samhällen får vi. Ju fler som tror att någon annan ska ”ge” dem ett jobb ju mindre finns att leva av.
    Hållbarheten ligger i att ta vara på och ge förutsättningar för alla att bidra i samhället på sitt sätt.
    Sen måste resurser tillfalla den ort/region dr de skapas och inte hamna i Stockholm eller Umeå. Att decentralisera ut offentlig administration är en sådan decentralisering jag tror på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.