Visioner som går att genomföra och de som måste vänta!

I helgerna så har debatten gått rätt så hög i diverse medier om det förslag till Ideprogram som en grupp inom Centerpartiet jobbat fram, där jag har varit en. Gruppen fick uppdraget att vara visionära och tänka långt fram, hur vill vi skapa det ultimata samhället utifrån den värdegrund som vi inom centerpartiet står för.

Vi har lyft fram tankar och visioner om både saker som går att skapa i närtid och förslag som kommer att vänta på sig. Vi har utgått från att vi tror på att det går att skapa ett samhälle där vi människor har alla möjligheter att göra egna val, i full frihet och med full trygghet omkring sig. Ett mål vi hoppas nå nångång. Om vi inte ska måla upp visioner om framtiden som utgår från den fria människan i ett demokratiskt samhälle så undrar jag vart vi skulle hamna. Ingen vill väl att vi ska sträva efter ett slutet odemokratiskt samhälle.

Nu ska förslaget debatteras både inom och utom partiet och sen ska partistyrelsen säga sitt om förslaget. Till slut är det medlemmarna som ska besluta om vad det är som ska stå i kommande Ideprogram, det är en bra bit tills vi diskuterat det här förslaget klart.

Jag hoppas att förslagen om decentralisering, att flytta ut makten ut i landet, att resurser ska stanna i de regioner där de skapas och att vi ser till att alla barn oavsett vad de bor ska ha rätt att lära sig och nå höga resultat i skolan. Jag hoppas även att i håller kvar förslaget att vidga världen med öppna gränser med fri rörlighet precis som vi har inom Europa idag.

Fortsätt att debattera, det är härligt att vi äntligen vågar diskutera politik i det allt för mainstreamade politiska landskap vi har idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.