Ideer för landsbygd och Norra Sverige!

Den samhällsförändring som Sverige upplevt under de senaste tjugo åren och måste få genomslag i politiken. Förändringar inom familjepolitiken, genombrottet för privata aktörer i det som kommuner, landsting och staten tidigare hade monopol på och inte minst rörligheten över gränserna som ett resultat av EU-samarbetet har förändrat samhället de senaste åren. Förändringar som påverkar framtiden och då måste politiken hänga med och förnyas.

Det vi lyfter fram i Ideprogrammet är en politik som vill att människaor ska kunna välja att bo, leva och förverkliga sina drömmar och vi eftersträvar livskraft i alla delar av landet. De enskilda mindre mest spetsiga och utmanande förslagen som lyfts fram i media riskerar att helt skymma de viktigaste delarna i idédebatten.
 
Vi tror att det kan åstadkommas genom en bättre infrastruktur, garanterad service och en decentraliserad lagstiftnings- och beskattningsrätt för varje del av landet. Den politiken skapar förutsättningar för regioner att utvecklas utifrån egna förutsättningar. Vi vill också motverka att överdriven byråkrati och regelverk hindrar företagare, entreprenörskap och utveckling. En politik som fokuserar på landsbygden som även gangar staden.
                              
Det som jag drivit på i gruppen är just detta, att decentralisera, skapa egenmakt både för individer och lokal samhällen, sociala och gröna engagemang, garantera service stärkt infrastruktur, jämställdhet, ökad makt för lokalsamhället och regionalisering och kommunalisering av skattebaser.
 
Jag tror att det skulle ge stora möjligheter för Norra Sverige. Ett helt nytt sätt att skapa möjligheter för utveckling och inte anpassa oss efter den avveckling som vis ett under mer än 20 år.
 
 

En kommentar

  1. Åsiktsmaskinen

    Som någon skrev så bra så har nog inte Centerpartiet något plats i svensk politik längre.

    Inte i någon fråga leder Centern utvecklingen.

    Moderaterna har arbetslinjen.
    Folkpartiet har alla liberala ideér.
    Miljöpartiet har miljön och företagsfrågorna
    Vänstern har omtanke om medmänniskorna
    Sossarna har trygghetssystemen

    Vad har Centern?

    Månggifte och slopas arvsrätt?!?

    Tyvärr tro jag Centern är ett förlorat parti. Dom unga liberala krafterna hör egentligen hemma i Folkpartiet medans de äldre traditionalisterna i partiet hör hemma hos sossarna.

    Det visar sig också i opinionssiffrorna att färre och färre tror på C. Det är stödröster som räddat Centern i de senaste valen, inte folks tro på att Centern är ett trovärdigt alternativ.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.