Någon emot demokrati, öppenhet och lika förutsättnignar i hela landet?

Har nyss blivit intervjuad än en gång den här veckan. Kul att få ge min bild på det som kallas för kris i partiet. Det jag inte förstår är hur medier kan vrida till en konflikt av att en folkrörelse diskuterar ett förslag?

En av utgångspunkterna i idéprogrammet är då vi skriver "att samhället är en gemenskap där alla behövs. Människors ansvarskänsla måste ges utrymme. Ett starkt civilsamhälle är grunden för demokrati och välfärd. Grundläggande vård, omsorg och utbildning är en rättighet och ett gemensamt ansvar". Är det utmanande på något sätt?
 
Eller när vi skriver:"För att ett samhälle ska fungera och vara attraktivt för både boende, företag och besökare krävs en fungerande samhällsservice. Det är därför viktigt att det offentliga samhället tar ett ansvar för grundläggande service i hela landet". Någon däremot?
 
Men som sagt, Centerpartiet kan bara tacka och ta emot. Socialdemokraterna arbetar just nu också med att ta fram ett nytt program. Någon som ens har en aning om vad som står i detta?

6 kommentarer

  1. Sven.

    Men av de styrandes resultat verkar det åt motsatt håll, mindre demokrati och mindre insyn! Och yttrandefriheten ska vi helst glömma.

  2. Bergis

    Visst är det kris när centerledaren måste avbryta sin semester i Thailand som ligger över 1000 mil bort för att komma hem till Sverige och diskutera med rasande centerdistrikt.

  3. bm

    Eftersom nu centern har hamnat bland idioterna,vore det bäst om partiet upplöstes av sig själv,det förstår du väl
    vila i frid som de kloka säger.

  4. Göran Jonzon

    När utsvultna evenmangsjournalister får smak på sådan godbitar som serverades i rubriksättningen, så startar drevet med osviklig förutsebarhet.

    Jag anser att det sätt media hanterar saken inte tjänar en livaktig demokrati där alla ska lockas att framföra sina tankar och ideér.
    Hur konstig jag än kan tycka att en idé låter, måste väl rimligen låta idéställaren utveckla sina tankegångar innan jag börjar min motargumentation.
    Att börja spekulera om partiledarens avgång i detta läget blir helt absurt.

    Jag har utvecklat min syn på saken i min egen blogg, där jag har friheten att uttrycka vad jag vill.

    http://www.inlandsbloggen.se/medlem/blogg.php?mid=135030#34641

  5. Krister Klermalm

    Du glömde att Miljöpartiet också arbetar fram ett nytt partiprogram. Där med omvänd procedur där alla även icke parti tillhörighet har fått komma in med idéer i första och andra varvet, sedan ifrån gruppen som arbetar med framtagningen av det ett förslag att beredas i partiet innan på kongressen ska det vara ett färdigt förslag av det nya partiprogrammet beslutas om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.