Varför ska EU jaga Sverige i vargfrågan?

I lördagsmorse så frågade vi ut Kent Johansson om varför EU jagar Sverige för hur vi hanterar vargfrågan. Han säger att det är en fråga som diskuteras i kommissionen, frågan togs upp när vi gick in i EU där vi lovade att skydda vargstammen. Det är därför Eu nu jagar oss och håller koll på hur vi hanterar vargfrågan i Sverige. Vi håller i frågan vidare och kommer att driva på. För oss i norr så är frågan av en allan kaliber då den handlar om både hållbarhet och tillväxt.

4 kommentarer

  1. Sven.

    Viste du om att markägare ovan odlingsgränsen har rätt till skogsbete, den rovdjurspolitik som nu bedrivs omöjliggör nyttjandet av denns rättighet! Vem ska ersätta detta bortfall i rättiheter som är inskrivna i lagfarten? Dessutom var det nyttigt för djuren och även människorna som hade förmånen att äta produkterna.

  2. Sven.

    Det har i många omgångar gjorts försök att utrota småbruken, det började med KR (koncentrerad rationalisering) där staten gick in med bidrag, men de skuldfria småbrukarna överlevde. Många av dessa KR jordbruk konkade, för det var inte ekonomiskt hållbart med dyra lån. Men så kom de på de nya djurskyddslagarna och byggnadsföreskrifter, detta tog död på de sista. Men om någon i dag skulle vilja gå mot strömmen och återuppta småbruksdrift? Mejeriet hämtar inte små mängder mjölk, och slakterierna var finns de? Staten och EU styr med bidragsberoende!

  3. Kenneth Hellberg

    Du är väl medveten Maria att när man skriver med versaler så upplevs det som om man skriker på webben? Inte så snyggt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.