Man bedöms inte utifrån det man säger, utan man bedöms utifrån det man gör.

Ser att det än en gång annonseras om Socialdemokraternas förträfflighet i Vilhelmina Aktuellt. Det sker samtidigt som man i utbildningsnämnden fattat beslut som går stick i stäv med det man säger i annonsen.
 
Det är samma strategi lokalt i Vilhelmina som man kör i regeringen. Men man glömmer att människor inte är så lättlurade. Vi lever i ett upplyst öppet samhälle där information finns för de som vill ta reda på hur det är i verkligheten. Människor litar inte blint på potentater, despoter eller högröstade karlar som ryar. Människor tar reda på och hänger med.
 
Det största problemet med Socialdemokraternas politik är inte vad de säger utan vad de är tysta om.
 
Som på nationell nivå där Socialdemokraterna vill låta oss tro att de främjar företagande. Samtidigt som de vill tvinga alla företag att rapportera in uppgifter om sina anställdas löner och ersättningar varenda månad!! Helt orimligt för små företag i både tid, pengar och energi. De vill fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga vilket skulle göra det ännu svårare för unga att få jobb i branscher som har många unga anställda som restaurangbranschen. Där vill Socialdemokraterna öka momsen vilket åxå det ger färre jobb.
 
Ett av deras förslag skulle drabba vår kommun mycket är att rejält höja lastbilsskatten. Det skulle ge stora kostnadsökningar för våra åkeriföretag som redan idag har det tufft samtidigt som det skulle bli ännu dyrare med transporter som gör det ännu dyrare för företag att transportera grejer både in till kommunen och ut från kommunen. Inte den åtgärd som skapar jobb utan en åtgärd som gör att jobben flyttar bort från kommunen.   
 
Man bedöms inte utifrån det man säger utan utifrån det man gör…

3 kommentarer

 1. Viveka Abramsson

  ”Det är samma strategi lokalt i Vilhelmina som man kör i regeringen.”
  Intressant men svårtolkat! Menar du att vi har sån makt att vi kör samma strategi i regeringen, eller att regeringen kör samma strategi som vi gör?

 2. Maria Kristoffersson

  Det tror jag du förstår vad jag menar. Frågor om en hållbar skola för barn är viktig för Vilhelminaborna. Förklara här, Viveka hur du tänker och vilka planer ni har för framtiden som gör att föräldrar kan känna sig trygga. Dina kommentarer är viktiga så håll fokus på det det handlar om, barnen.

 3. Viveka Abramsson

  Vill jag ha något sagt så håller jag mig till Sossebloggen där alla är välkomna att ta del av information, lämna synpunkter och delta i debatten. Även anonyma kommentarer mottas och man behöver inte ens uppge en mailadress.
  Men återigen, vad menar du med att vi kör samma strategi i regeringen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.