Låna av Framtiden!

Hade möjligheten att vara med och lyssna på några som berättade om sin bild av klimatet och hur det påverkats och ger effekter för det livsuppehållande systemet som miljön är.
Det finns mängder av rapporter och böcker som berättar om hoten men av någon anledning så lyssnar vi inte, det är för svårt att ta in.

Anders Wijkman visade bilder på klimatförändringar, temperaturförändringar, förtunning av ozonlagret, skyfall, torka och överutnyttjande av hav och skogar. Man blir förskräckt när man ser dessa bilder och förstår att människor har svårt att ta in det.

Världens regeringar som jobbar för att medeltemperaturen i världen inte ska öka med mer än 2 grader kommer att missa målet enligt många forskare. Effekterna av en sån temperaturhöjning är förödande för världens befolkning.

Men det går att ändra riktning men viljan saknas hos många länder och ekonomier. Kortsiktigheten i politiken gör att många partier inte lägger fram den karga sanningen om framtiden då siktet är inställt på de närmaste kommande åren. Det blir allt mer solklart att en hållbar politik måste få genomslag för att hantera klimatutmaningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.