CUF som i TUFF!

CUF har på sin förbundsstämma bifallit en motion om att legalisera och reglera cannabis. Detta är något som Centerpartiet inte står bakom. Ungdomsförbundet är de som ställer partiet mot väggen, vågar provocera och dra frågor till sin spets. Så även denna stämma. Men frågan de spetsat denna gång går så tydligt emot det moderpartiet tycker så ingen kommer att ta förslaget riktigt på allvar.

CUF har motionerat tidigare på centerpartiets stämma om detta och det blev klart avslag. Centerpartiet driver ju en restriktiv narkotikapolitik och vi ser inget behov av att introducera nya droger, vi vill hellre se en mer aktiv narkotikabekämpning.

CUF menar att en legalisering skulle innebära skademinimering för de som brukar cannabis och samtidigt ta bort en viktig inkomstkälla för den organiserade brottsligheten. CUF är rädda för att förbudet är farligare än själva drogen. Med en kontrollerad försäljning kan vi hjälpa fler och ta bort en viktig inkomstkälla för den organiserade brottsligheten, säger Hanna Wagenius som är förbundsordföranden.

Jag tycker det är bra att ungdomsförbundet vågar ifrågasätta det gängse och att de tänker nytt. Men jag tycker inte att det här förslaget är bra. Klart vi ska ifrågasätta systemet vi har idag då alla vet att det finns narkotika trots att det är förbjudet. Men att legalisera droger är för mig ingen lösning om än jag inte har svaret på hur vi får ett narkotikafritt land.

Hur ska vi få ett samhälle fritt från droger?

4 kommentarer

  1. Johan

    Fritt från droger tycker jag inte ett samhälle behöver vara, jag kommer inte sluta med koffeinbruket och tror inte alkoholbrukare är villiga att sluta med det. Däremot fritt från drogrelaterade problem, och där ställer jag mig delvis på CUF:s sida.

    Jag är fortfarande inte helt övertygad om legalisering av cannabis (även om det förvisso verkar fungera lysande i länder där det är legalt), men det jag är totalt övertygad om skulle hjälpa är en avkriminalisering samt sprutbytesprogram. Denna avkriminalisering tycker jag ska gälla alla droger.

    Brukar man en drog då och då som en kul grej utan att ha några problem med det, och en dag inser att det blivit mer och börjar spåra ur, vem söker hjälp för att bli av med drogen om man blir kriminell på köpet? Du får ju bara ännu fler problem än du redan hade. Prick i registret, problem med att söka jobb och få lån och allt möjligt som följer kriminella. Att kriminalisera folk för att dom använder en viss drog är ju verkligen att slå utsatta personer i ansiktet när dom kommer till myndigheterna för att få hjälp = folk söker helt enkelt inte hjälp.

    Sprutbytesprogram är en självklarhet, men det är väl även moderpartiet för om jag förstått det rätt? Den enda effekten det har är att minska smittspridningen. För det finns väl ändå inte folk som på riktigt tror att anledningen till att inte fler skjuter heroin är för att sprutorna är ohygieniska? Till och med Holmlund har erkänt i sin blogg att ett program minskar spridning av allvarliga sjukdomar, men han är fortfarande emot förslaget. Enda anledningen måste ju vara att det är ett liberalt förslag, och sådana måste man vara emot av rena principskäl om man är (S).

    Trevligt att folk vågar tycka någonting, all heder åt CUF. Annars tycker jag majoriteten av alla våra partier skiljer sig ytterst marginellt från varandra. Mer eller mindre (S) allihop.

  2. Erik

    Ett narkotikafritt land får man genom att legalisera alla droger (då narkotika syftar till olagliga droger).

    En mer intressant fråga att ställa är varför du anser att Cannabis är någonting negativt? Du kanske är en ren nykterist som avstår från alla droger (alkohol, tobak, koffein, läkemedel), men om inte, hur försvarar du att dessa ämnen är legala när Cannabis förblir illegalt?

  3. Åsiktsmaskinen

    Problemet är bara att dagens ungdomsförbundspolitiker är morgondagens ledande Centerpartister. Självklart kommer de ta med sig sina liberala tankar även in i moderpartiet.

    Eftersom Centern vill avsluta Systembolaget, men samtidigt vill att Systembolaget skall sälja cannabis undrar jag vem vi vill ska sälja cannabisen när systembolaget har stängt?

    Öppet för ett allmänt anbudsförfarande eller skall försäljningen släppas helt fri?

    Är det ett anbundsförfarande så bjuder jag 100.000kr för att få licensen!

  4. Håkan Andersson

    Åsiktsmaskinen Centerpartiet vill behålla Systembolaget som statligt monopol.

    Jag tycker att det är väldigt tråkigt när debattörer hittar på åsikter som andra ska ha. Du får hemskt gärna torgföra dina egna åsikter, men låt andra bestämma vilka åsikter de har.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.