Dr Max är välkommen till oss andra…

Ser att en av de bästa politikerna i Vilhelmina kliver av, Dr Max. http://www.vk.se/867148/toppolitiker-lamnar

Han är en bra medmänniska, en eftertänksam och väl påläst politiker och en av de jag förlitat mig på ska hålla debatten på en respektfull nivå.
 
Det som skrämmer mig är frågan om vilka som blir kvar, om de som driver lokal politik professionellt, påläst och med respekt för andras åsikter och uppfattningar, lämnar lokalpolitiken?
 
Vad är det för klimat vi vill ha i politiken för att driva en kommun i en positiv riktning?
 
Jag tror det behövs fler människor som utbildat sig och fått bredare erfarenheter för att ta väl genomtänkta och grundade beslut i den lokala politiken. Jag tror också att det behövs människor från olika delar av en kommun, olika arbetslivserfarenhet från både företag, föreningar och yrken. Olika åldrar, kön och bakgrund.
 
 Om alla ser likadana ut, "alltid" hållit på med politik eller att alla är anställda av den kommun de ska besluta över så blir det väldigt tungt att ta beslut.
 
Jag hoppas att Max blir kvar i den lokala politiken då han och andra med vidare perspektiv behövs. Jag hoppas att han kommer att hitta sin hemvist i något annat parti och att fler vågar ställa sig upp och säga ifrån när samtalsklimatet i lokalpolitiken tjärat ihop.
 
 

En kommentar

  1. Kd

    För sent, han prövar säkert nya sandaler hos kristdemokraterna redan. Hoppas de passar, honom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.