Mötesplats Lycksele

Har i två dagar varit med på Mötesplats Lycksele som arragerats av Region Västerbotten och en massa andra aktörer för utveckling i länet. Två dagar fyllda av innovationslust och förnyelsekraft. (Tänk vilken skillnad det skulle bli om alla som skriver elaka kommentarer på blogginlägg fått vara där och ta del av kreativiteten för en positiv utveckling av länet, då kanske det skulle andas lite mer friskt i kommentarsfälten.)

Jag är glad att det finns ett regionalt ledarskap som vill och vågar ta ut svängarna i ett vårt län. Vågar visa på att vi har resurser och att om vi bara samarbetar och drar åt samma håll så kan vi försätta berg. Vi behöver sluta gnälla och klaga och istället lyfta blicken och ta ansvar för hur vi skapar framtiden för vårt län. Nästa gång hoppas jag vi kan hålla ett fokus med inlandets fantastiaka resurser, möjligheter och tillgångar kopplat till städerna. Jag vill ta mitt ansvar för mitt län och vår gemensamma framtid vi som bor och verkar här.
 
Vi måste se varandras styrkor, koppla dem samman och sen hjälpas åt att dra åt samma håll. De här dagarna skapar sammanhållning för framtiden på ett sätt som kommer att påverka hur vi tillsammans även politiskt styr regionen, länet och landstinget. Ser vi hela länet som en resursbas i symbios kommer vi även att ta mer genomtänkta och kloka beslut som gagnar hela länet.

Bra jobbat Region Västerbotten!! Heja heja!!

En kommentar

  1. Arvid

    Det är bra med samarbete. Enade vi stå och söndrade vi falla är ett gammalt ordspråk men det var inte det jag skulle skriva. Jag har en fråga till dig och det är om flytten av DAUM från Umeå till Stockholm. Vad tycker du om det och vad tycker dina kamrater i länet och övriga Sverige och tänker ni försöka förhindra flytten. För dom som inte vet vad DAUM har för lokala skatter så kan man gå in och titta lite. http://www.sofi.se/daum Det rinner iväg ett sandkorn i taget och tillslut så är timglaset tomt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.