Trafikverkets märkliga pirioriteringar!

För två år sedan höll jag en föreläsning för all personal vid Trafikverket i norr. De hade personaldagar i Luleå och före mig pratade trafikverkets generaldirektör. Han visade en kartbild över verkets prioriteringar kommande år där kopplingarna mot Europa var viktiga. Kartbilden började vid Dalälven och ner mot halva Europa. Hela norra Sverige saknades på den bilden!

Mycket märkligt att visa en bild på det svenska trafikverkets prioriteringar för landet Sverige där halva landet saknades!

När jag äntrade scenen framför de fyrahundrade anställda i Norr kunde jag inte annat än inleda med att jag tyckte det var synnerligen märkligt att generaldirektören missat att Sverige var dubbelt då stort! Och att jag inte annat kunde bli än djupt bekymrad som norrlänning. Så stora applåder som då har jag aldrig någonsin fått.

Nu presenterar Trafikverket sina prioriteringar för de kommande åren och tror eller ej! Generaldirektören har använt samma kartbild.!! I deras prioriteringar finns ingen satsning i norr, ingen Inlandsbanan, ingen Botniabana, inga pengar till fjällvägar eller upprustning av vägar.

Det är för bedrövligt!

 

Nu är det upp till oss att skriva remissvar på det här förslaget och där måste vi plocka fram kartbilder på Hela Sverige så att generaldirektören begriper!

En kommentar

  1. Suzanne Lindberg Sellin

    Jag brukar ibland fundera på varför Sverige är så annorlunda än Finland och Norge. I våra grannländer ligger huvudstäderna ännu längre söderut än Stockholm men där bedrivs en politik som värnar om hela landet. Det verkar inte spela nån roll vilken regering som sitter i Sverige heller, all politik styrs med Stockholm och de fyra storstadsregionerna som måttstock. Vi kanske ska återuppliva ”revolutionstankarna” från 70-talet och stänga Sverige vid Dalälven och låta sörlänningarna klara sig utan våra naturresurser och alliera oss med våra grannländer istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.