Nypoppade landsbygdspartier!

Det är väldigt kul att se att landsbygdsfrågorna poppat upp som en av de frågor alla partier nu vill älska. Bra säger jag, då kanske det också innebär att fler partier också röstar för när man sitter och beslutar i olika utskott i riksdagen. Hitintills har centerpartisterna fått slå sig blodiga för att besluta i landsbygdens riktning i riksdagens utskott.

Moderater och socialdemokrater är båda centralistiska och går sällan eller aldrig på landsbygdens sida. Men nu kanske det blir nån ändring då både Miljöpartiet, Moderaterna, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna hävdar att de nu ska bli ”landsbygdspartier”. Fast i Socialdemokraternas fall verkar det inte handla så mycket om att man vill värna om landsbygden. Istället handlar det om taktik för att vinna väljare från Centerpartiet.

Sanningen är den att det inte bara är i Västerbotten som Socialdemokrater driver på en utarmning av landsbygden och lägger ner skolor och akut sjukvård, utan även i riksdagens utskott driver de beslut åt fel håll för landsbygdens räkning. Som när det gäller infrastruktursatsningar, att säkra bredband och mobiltäckning för fler än idag och att se till att det landsbygdsprogram som garanterar öppna marker, svensk miljövänlig mat och en renare Östersjö, då står Centerpartiet som ensam försvarare av detta i både riksdag och regering.
Om nu Socialdemokraterna värnar landsbygden varför föreslog de då i våras att halvera landsbygdsprogrammet! Varför vill man då höja kilometerskatten för tung trafik? Eller höja kostnader för företag?

Vi får väl se om de ”nya” landsbygdspartierna” visar färg och blir verkliga på riktigt. Börjar göra och inte bara säga. Eller om det fortsätter med att bara vara ord utan handling. Eller som jag sagt tidigare, problemet med Socialdemokraterna är inte det de säger, utan det är det de gör!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.