Banbulla, med order att inte rösta?!

Igårkväll satt jag och såg på den direktsända debatten om rättvis vård i inlandet. En av mina familjemedlemmar är oerhört upprörd över att vi ska rösta om en så självklar sak som akut sjukvård. Det är ju en allmän rättighet enligt hen. Irritationen blev inte mindre av att se den arrogans som Socialdemokraten och Miljöpartisten visade i debatten. De hade svårt att ge tydliga argument för hur de tänker då de samtidigt som de utarmar akutvården säger att de vill att hela länet får en rättvis och likvärdig vård. De viftade med rapporter som tagits fram av facket kring hur akutbilen fungerat och att hävdade att två vanliga vårdplatser på äldreboendet Bergvattengården är likvärdiga som de nedlagda akutplatserna i Dorotea.

Socialdemokraterna fick kritik för att de åker runt till alla kommuner för att övertyga sina medlemmar att inte rösta, det sas att det gått ut en banbulla till alla socialdemokrater om att de inte ska rösta. De vill på så sätt få till ett lågt valdeltagande.

Vi har i Centerpartiet drivit på frågor kring service på landsbygden i regeringen och Näringsdepartementet jobbar nu med Attraktion Sverige. Vi tycker att om inlandet och landsbygden ska kunna överleva och utvecklas så måste det finnas en basservice i form av samhällsservice där vård är en viktig del.
Lär även i dagens VK där centerpartiets partiledare Annie Lööf, riksdagsledamot Helena Lindahl, och distriktsordföranden Mattias Larsson har en artikel som argumenterar för att alla västerbottningar bör rösta JA för en rättvis vård. Läs den!
http://www.vk.se/961297/trygghet-i-hela-lanet-rosta-ja

En kommentar

  1. keka

    Nu såg jag inte debatten men jag blir lite konfunderad….du skriver:
    ”Socialdemokraterna fick kritik för att de åker runt till alla kommuner för att övertyga sina medlemmar att inte rösta, det sas att det gått ut en banbulla till alla socialdemokrater om att de inte ska rösta. De vill på så sätt få till ett lågt valdeltagande.”

    Fick de kritiken under debatten om rättvis vård i inlandet och vem gav kritiken?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.