Valdag!

Idag är det valdag och jag ska jobba i röstlokalen med att ta emot röster och ikväll räkna rösterna i mitt valdistrikt.
Dagens val är ett val kan kännas helt orealistiskt då man kan se det som ett val mellan en självklar rättighet till akut sjukvård emot att inte ha lika rätt till akut sjukvård.

Som jag ser det handlar valet om den lilla människans rätt emot det storskaligas effektivitetstankar. För mig är det självklart att våra gemensamma skattepengar ska fördelas så att alla människor får lika rätt och lika möjligheter. För mig är det självklart att alla i vårt län ska känna sig trygga om de blir sjuka eller drabbas av en olycka.

Valet handlar också om halva befolkningen i länet berörs av frågan och går och röstar. Umeåborna kanske känner att valet inte rör dem då de har den självklara akuta sjukvården inpå sig. de vet att det kommer en ambulans och de vet att det finns vårdplatser nära. Så det blir spännande att se om de vill känna trygghet även när de är i sina fjällstugor och går och röstar, jag hoppas verkligen det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.