Eftevalshumör

I dag är det dagen då alla i min omgivning pratar om valresultat och respekt för folkviljan. Att en fjärdedel av umeåborna röstade JA för rättvis vård tycker jag är strongt. Det trodde jag faktiskt inte. Så tack alla Umeåbor och andra kustbor som röstade för ett hållbart län! Känner mig på rätt så bra humör. Igårkväll när vi i vallokalen öppnade kuvert efter kuvert och tog fram 96 % JA sedlar så kändes det väldigt bra. Jag plockade inte fram en enda NEJ sedel!.

Att JA vann så förkrossande känns väldigt bra efter att vi kämpat hårt för det som är klassisk Centerpartipolitik, omsorg om den lilla människans rätt och hållbar service på landsbygden. Valresultatet är en tydlig vink till socialdemokraterna att de måste ändra sin centralistiska politik och att fler delar av länet än Umeåregionen måste prioriteras. När de pratat samverkan så har det handlat om att vältra över kostnader på kommunerna. När vi pratar samverkan handlar det om att ge och att ta på båda parternas villkor.

Nu får vi se vilka förslag som kommer i landstingets budgethantering i höst. Att ersätta ambulanser i Umeå med akutbilar kan ju vara ett sätt att klara av kostnaderna för vården, ett annat att lägga mindre pengar på kulturen.Jag hoppas verkligen att folkviljan tas hänsyn till och att ett hållbart län får vara ledstjärnan.

2 kommentarer

  1. realist

    Efter kl 17 finns det 2 ambulanser i Umeå med ca 118 000 innevånare, dvs 1 per 59 000 invånare, menar du på allvar att ngn av dessa ska ersättas av något annat? Ska Åsele med knappt 3000 ha en ”egen” ambulans och Umeå 1 på 118 000 innevånare ef kl 17? Är du verkligen seriös i dina texter, eller bara okunnig? Makalöst är bara förnamnet, och jag utgår ifrån att du inte tar in denna text. F ö röstar jag på alliansen.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Om nu akutbilar är lika bra som ambulanser som S påstår så borde de tycka att det är ett alternativ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.