Plus minus noll

Vi har två saker ihop med Socialdemokraterna sedan 90 talet, vi gick då ihop att se till att man inte skulle kunna summera utgifterna utan att ta ansvar för inkomsterna till riksdagen. Det blev kraftfulla besparingar då. Därför kom C och S överens om att ta ett finanspolitiskt ramverk. Det är tak för hur mycket man kan lägga ut och ta in och statskulden måste minska.

Här är knuten till hur budget ska hanteras. Det skulle vara korkat att som S nu säger att strama åt ekonomin i lågkonjunktur. De verkar ha glömt den kris som var under 90 talet och vad vi kom överens om då.
Det som ger stora utgifter är att sjukskrivningarna ökar.

Så balansgången mellan att stimulera svensk ekonomi och hushållens möjligheter att leva ett gott liv hänger samman med att folk får arbete och håller sig friska. Just nu är den rätta politiken att satsa pengar på att skapa jobb och tillväxt.

2 kommentarer

  1. Kristina Norman

    Men ett 5e jobbskatteavdrag ger inga jobb . Det har inte fungerat med jobbskatteavdragen 1-4 och det fungerar inte nu.
    Vi behöver bättre jobbmatchning , utbildning, kompetenshöjning och satsningar i vård omsorg och skolan… Där har vi jobben !

  2. Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

    Tvärtom, Sverige är det land som klarat sig bäst genom den ekonomiska krisen i Europa. Det beror på den politik som förs. Det skapar jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.