Centralisera för centraliseringens skull!

Vi ska centralisera! I veckan som gick var det ett inslag från Nordmaling i Västerbottensnytt som handlade om byskolorna i kommunen. Den ansvariga politikern intervjuades och förklarade att deras politik gick ut på att centralisera och effektivisera, dvs att allt skulle centraliseras in till tätorten.

Jag tycker det är bra att det blir tydligt vad olika politiska inriktningar betyder. I det hör fallet förklarade hon centralisering som en av grunderna i Socialdemokratin som skiljer sig väsentligt från det jag och andra Centerpartister står upp för, motsatsen, decentralisering.

Ju fler förtydligandes som gör politiken synlig i människors vardag ju enklare blir det att rösta i allmänna val.

Jag hoppas det kommer fler förtydligandes som gör det enkelt för folk att välja parti då skillnaderna mellan partier har minskat utifrån att Sverige har jämförelsevis med många andra länder en stabil välfärd och ett välstånd.
Moderaterna har blivit ett arbetarparti och Socialdemokraterna driver allt längre högerut och däremellan finns de mindre partierna som driver på utvecklingen av politiken, förnyar och driver på idearbetet.

Jag hoppas att detsamma bli än mer tydligt vad politiska idéer betyder för människor i vardagen. Allt från storleken på barngrupper i förskolan till att du som äldreomsorgen få välja vem som kommer hem till dig och hjälper dig i din vardag när du behöver äldreomsorg.

Det är i vardagen som politiken blir verklig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.