Het och tydlig

Här kommer några korta kommentarer på partiledadebatten som nu är inne i halvlek.. En het debatt där det är så tydligt att olika partier ser på framtiden på olika sätt.
Det ser olika ut i vårt land. Vi har olika styrning i olika delar av vårt land och det ger skillnader i välfärden. Det är i de S styrda landstingen som ekonomin faller samman, likväl som i de S ledda kommunerna.
Det enda som är gemensamt, oavsett kommun eller län, är att det krävs att människor arbetar och betalar skatt för att vi ska få in pengar till välfärden. Kvalitéen är viktigast i vården och skolan, inte vem som betalar lönen till de som jobbar.
När man pratar om jobben så verkar några av partiledarna glömt bort vilka som skapar jobben, företagen! S pratar med om en utbyggd arbetsmarknadspolitik, den har inte skapat jobb tidigare och kommer inte att skapa jobb nu heller.
Landsbygden vävdes in i alla argumentationer som Lööf ledde. Inledningen handlade om Dorotea och den politik som Socialdemokraterna driver i Västerbotten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.